Як найкраще розтопити шоколад?

Це можна зробити в мікрохвильовій печі або на вогні, але найкращим способом є саме водяна баня. Шоколад не перегріється, не пригорить, а розплавиться дуже делікатно.

Перекласти шоколадну крихту в жароміцний посуд. Помістити посуд з шоколадом у каструлю з гарячою водою. Поставити на невеликий вогонь (вода повинна сильно кипіти). Розмішувати дерев'яною лопаткою до розчинення, 2–3 хв.

Донечко та стінки посуду з шоколадом не повинні торкатися окропу. Якщо її ширина менша за розмір каструлі, можна обернути посуд у рушник. З цієї причини миску з продуктом не потрібно закривати кришкою. Для розплавлення продукту цілком достатньо температури 55-85 градусів.