Як називається дегустатор у ресторані?

Ресторанний критик – це журналіст, який оцінює якість їжі в ресторанах та кафе і розповідає про це широкій аудиторії. Ресторанним критиком може стати кожен, хто має інтерес до кулінарії, гарний нюх, здатність до дегустації, грамотне виразне мовлення та чесний підхід до своєї справи. May 26, 2020

Одна з найрідкісніших професій, оскільки лише 15% людям дана здатність розрізняти тонкі запахи та смаки. І переважно дегустують не їжу, а напої та аромати. Тим не менш, дегустатор їжі також необхідний.

Ресторанний критик — спеціаліст у галузі кулінарії та ресторанного бізнесу, який займається професійним рецензуванням закладів громадського харчування.

Фахівці інтернет-магазину КленМаркет. ру розбираються, хто ж такі ці ресторанні судді: у світі та в нашій країні. Англійською ця професія зветься "food critic", дослівно –критик їжі».