Як називається галушки?

М'ясо відварюють великими шматками з додаванням солі, до нього готують галушки з пшеничного або кукурудзяного борошна. Аналог хінкалу. Слово "жижиг" по-чеченськи означає "м'ясо", "галнаш" – "клецьки", "галушки".

Кнедліки, галушки, ньоккі, галки, гомбівці, плавуни, кнедлі, салма, кама. З борошна, рису, манки, картоплі. Маленькі або не дуже шматочки тіста, зварені у воді чи бульйоні. Все це галушки – у перекладі з німецької knödel «комочок».

Галушки – українські галушки, вироби з рідкого тіста для загущування супу Можуть подаватися смаженими, зі шкварками та часником. Ліниві вареники також можуть бути віднесені до галушок. Близькоспоріднені галушкам галушки – це вироби з борошна та яйця для загущування супу.

За легендою, якийсь високопоставлений священик Галіані так любив ньоккі, що накидався на них, ледве побачивши тарілку з гарячим. Помер він за обіднім столом, подавившись поспіхом виробами з тіста. Італійські «галушки» готують з рисової, мигдальної, манної, кукурудзяної, рисової муки, картоплі та печінки.