Як називається кров у Стейку?

Але насправді червона рідина на стейку – це кров. Це міоглобін – Білок, що доставляє кисень у м'язи тварини. Коли м'ясо ріжуть, цей білок контактує з повітрям і червоніє, причому чим вища температура м'яса, тим темніший колір міоглобіну.Feb 11, 2021

Червоний сік, що витікає з м'яса середньої прожарки, — не що інше, як вода плюс білок міоглобін, який і надає червоного кольору м'ясу.

Наступний ступінь прожарювання називається Rare (у Росії її називаютьм'ясо з кров'ю”). Також слабо просмажене м'ясо, сірувато-коричневе зовні, червоне і лише трохи тепле (близько 52 градусів) усередині. Усередині при розрізі залишається значна кількість крові, що робить смак дуже специфічним.

Те, що витікає у вас із шматка соковитого стейка – це не кров! Це м'ясний сік. Він абсолютно безпечний, а червоний колір йому надає білок міоглобіну.