Як називається сало з прорізом?

Сало з прорізом, сало генеральське – відмінний український екопродукт, який добре підходить для холодних закусок.

Сало з великими та численними м'ясними прожилками називають «подчеревина», у засоленому вигляді — російським словом «грудинка» чи англійським «бекон». Невеликі обсмажені шматочки сала називаються "шкварки".

Сало з прошарками м'яса, яке зрізають з черевної частини свинячої туші, називають підчеревцем або підчеревиною. Існує багато видів засолювання сала.

Види сала

  • Шпик – щільне підшкірне сало, що солять або коптять, використовуючи спеції. …
  • Смалець – топлене салоотримане шляхом витоплювання нарізаного невеликими шматочками сала або навколониркового жиру. …
  • Шкварки – обсмажені шматочки сала, які хрумтять і додають аромат страві.
  • Лардо – жир зі спини свині.