Сало з прорізом, сало генеральське – відмінний український екопродукт, який добре підходить для холодних закусок.
Сало з великими та численними м'ясними прожилками називають «подчеревина», у засоленому вигляді — російським словом «грудинка» чи англійським «бекон». Невеликі обсмажені шматочки сала називаються "шкварки".
Сало з прошарками м'яса, яке зрізають з черевної частини свинячої туші, називають підчеревцем або підчеревиною. Існує багато видів засолювання сала.
Види сала
- Шпик – щільне підшкірне сало, що солять або коптять, використовуючи спеції. …
- Смалець – топлене салоотримане шляхом витоплювання нарізаного невеликими шматочками сала або навколониркового жиру. …
- Шкварки – обсмажені шматочки сала, які хрумтять і додають аромат страві.
- Лардо – жир зі спини свині.