Як називають хліб у Франції?

Французький багет (фр. une baguette de pain або просто une baguette, жіночий. рід; pain français у бельгійців і квебекців) — довгий і тонкий хлібобулочний виріб, м'який усередині, з хрусткою скоринкою, часто припудрений борошном. У стандартного багета довжина приблизно 65 см, ширина 5-6 см та висота 3-4 см.

Стрункий довгий хліб, час його приготування дуже швидкий порівняно з іншим хлібом і так народився багет. Він був названий багеттому, що по-французьки “baton” або “magic wand”.

Багет-хліб та багет-рамка називаються так, тому що вони довгі та тонкі, слово «багет»по-французьки (звідки слово було запозичено) буквально означає «паличка». У свою чергу, французьке baguette утворено від італійського bacchetta, зменшуючого від bacch(io) – «палиця».

Багет супроводжує практично кожну трапезу: його їдять з сиром, використовують для ранкових тостів або сендвічів з шинкою та олією на обід.