Ліниві вареники. Це ще одна назва українських галушок. Південноуральська панорама.Feb 10, 2016
«Ледачими» вареники називають через спосіб виготовлення. За складом вони нічим не відрізняються від традиційних, проте всі інгредієнти змішуються в єдину масу і не вимагають ретельного розкочування тонкого тіста і подальшого формування.
Отже, страва, що прийшла з Туреччини, яка там називалося дюш-вар, або дюш-вара, полюбилося українцям і отримало нову назву «вараники», яку згодом переробили на «вареники». Така назва пов'язана зі способом приготування, що цілком логічно: якщо варять, значить, вареники.
Вареники (укр. вареники, ʋɐˈrɛneke) — українська національна страва у вигляді відварених виробів з прісного тіста з начинкою з відвареного м'яса, овочів, грибів, фруктів, сиру, картоплі та ягід.
Вареники | |
---|---|
Основні | м'ясо, картопляне пюре, їстівний гриб, сир та ягода |
Рецепт у Вікіпідручнику | |
Медіафайли на Вікіскладі |