Як називають ледачі вареники?

Ліниві вареники. Це ще одна назва українських галушок. Південноуральська панорама.Feb 10, 2016

«Ледачими» вареники називають через спосіб виготовлення. За складом вони нічим не відрізняються від традиційних, проте всі інгредієнти змішуються в єдину масу і не вимагають ретельного розкочування тонкого тіста і подальшого формування.

Отже, страва, що прийшла з Туреччини, яка там називалося дюш-вар, або дюш-вара, полюбилося українцям і отримало нову назву «вараники», яку згодом переробили на «вареники». Така назва пов'язана зі способом приготування, що цілком логічно: якщо варять, значить, вареники.

Вареники (укр. вареники, ʋɐˈrɛneke) — українська національна страва у вигляді відварених виробів з прісного тіста з начинкою з відвареного м'яса, овочів, грибів, фруктів, сиру, картоплі та ягід.

Вареники
Основнім'ясо, картопляне пюре, їстівний гриб, сир та ягода
Рецепт у Вікіпідручнику
Медіафайли на Вікіскладі