Як обробити рядки гриби?

Рядки двічі бланшируємо протягом 5 хвилин у киплячій воді. Відкидаємо на друшляк, даємо воді добре стекти. Промиваємо холодною водою після першого разу. Та й після другого можна – якщо боїтеся отруїтися.

Після гарячої обробки рядки зберігають форму і навіть колір, стають не такими ламкими – їх можна, можливо смажити звичайним способом. Ще краще сушити рядкиВони при цьому добре зберігають свій особливий аромат. Ось тільки сушка повинна затягнутися на півроку, тільки за цей термін усі шкідливі речовини зникнуть.

Варто пам'ятати, що рядки – Лише умовно-їстівні. Вони з'являються раніше за інших грибів – у квітні. Особливо багато їх у хвойних лісах. Зустрічаються переважно на рідкісному лісі, на місцях вирубок і старих вогнищ.