Як обробляти броколі?

Як підготувати броколі Її не треба попередньо розморожувати та мити. Якщо це зробити, капуста розм'якне і стане негарною. Суцвіття слід лише очистити від грудок снігу, якщо вони є. Свіжу броколі потрібно ретельно промити під проточною водою.

Ці овочі мають багато місць, де накопичуються бактерії. Як варіант, можна покласти броколі і цвітну капусту в каструлю з холодною водою, почекати кілька хвилин — і потім обмити їх під краном. Так ви позбавитеся максимальної кількості бактерій, які могли скупчитися під листям і в суцвіттях броколі.

Кидайте овочі не в холодну, а в киплячу воду. Воду попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти у капусті хлорофіл. Варити брокколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти та покласти в холодну воду з льодом. Лід потрібен для того, щоб овоч зберіг колір.