Як пити сік лопуха до їди чи після?

захворювання органів дихання, ГРЗ, грип, ГРВІ – 25 г соку змішати з такою ж кількістю меду та приймати від 3 до 5 разів на день до їжі; панкреатит, гастрит, дуоденіт – приймати по 1 чайній ложці 3 десь у день; артрити, подагра, радикуліт – застосовують у вигляді компресів у суміші з оливковою олією.

пити сік слід перед їжею, достатньо 1 ст. ложки. Приймати можна тиждень, потім – тижнева перерва і знову тижневий курс. Тим, хто не страждає на якісь патології, буде дуже розсудливо попити сік лопуха у профілактичних цілях.

Приймають внутрішньо у теплому вигляді по 100 мл (1/2 склянки) 2-3 рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування 2-3 тижні. Зовнішньо – у вигляді зрошення, промивання, вологих пов'язок. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати.

Коріння лопуха використовують у препаратах для профілактики ракових утворень та боротьби зі злоякісними пухлинами.Властивості вказують на те, кому протипоказано приймати ліки на основі реп'яха:

  • вагітним і мамам, що годують;
  • дітям, які лікують рахіт;
  • алергікам.

Jul 10, 2020