Як подрібнити горіхи без кавомолки?

Ще один інструмент для подрібнення горіхів – Це качалка. Просушені горіхи покласти на дошку, застелену пергаментом, накрити другим листом пергаменту або викласти горіхи у поліетиленовий пакет. Злегка розрівняти і пройтися по горіхам качалкою, ніби ви розкочуєте тісто.

Якщо подрібнювати в блендері – є ризик, що в процесі горішки розлетяться по всій кухні, в часнодавці тиснути – силища потрібна, а на тертці терти – це може тільки віртуоз! Мій спосіб хороший тим, що посуд залишається чистим, а горішки за лічені секунди подрібнені. Отже, беремо горіхи (грецькі, фундук і таке інше).

Нам потрібно розм'якшити шкаралупу за допомогою високої температури води, щоб її можна було легко розколоти. Налийте неповну каструлю води та висипте трохи горіхів. У киплячій воді шкаралупа грецьких горіхів стане м'якою приблизно за 15-20 хвилин. Далі все тим же ножем піддаємо шкаралупу біля основи і розкриваємо стулки.

Промийте горіхи, покладіть у невеликий посуд і залийте чистим водою кімнатної температури: бутильованої чи фільтрованої. Залишіть горіхи на 4-6 годин, бажано проти ночі. Вранці злийте воду і промийте насіння ще раз. Якщо вода за ніч забарвилася – викидайте горіхи: до продажу вони піддавалися хімічній обробці