Як позбавитися хімії в сухофруктах?

Видалення діоксиду сірки з сухофруктів засноване на добрій розчинності цієї речовини у воді. Тобто достатньо вимочувати сухофрукти у воді кімнатної температури, кілька разів змінюючи воду. Я вимочую 1:00 в одній воді, далі добре промиваю і знову вмочую ще півгодини.

Найважливіше – прибрати з плодів діоксид сірки, яким обробляють сухофрукти. Для цього засипте плоди в глибоку миску, залийте чистою теплою водою і залиште мінімум на півгодини. за цей період добавка розчиниться та піде у воду. Тому рідину потрібно злити, а самі сухофрукти ще раз ретельно промити.

Краще купіть замість кураги сушений урюк із кісточкою. На Сході кажуть: «Якщо з фрукта витягнути кісточку, це означає позбавити його душі». Він не піддається обробці, або обробляється зовсім небагато. У урюка багато смакових якостей, які в куразі губляться.