Як позбутися гіркоти в апельсинах?

4 апельсина вимити, обдати окропом і Прибрати в морозилку на 12 – 24 години, щоб прибрати гіркоту. Дістаємо апельсини з морозилки, обдаємо гарячою водою, щоб пом'якшити їх на наступні нарізки.

Якщо у коренеплодів незначна гіркота, прибрати її можна більш простим та швидким способом: Репу (помиту, очищену від шкірки і порізану на шматки) викладіть у велику миску. Залийте нарізані коренеплоди окропом. Через 5-7 хвилин виймайте пропарені шматки.

Якщо гіркота у роті є епізодичною, слід звернути увагу насамперед на характер харчування. Необхідно обмежити споживання жирних та копчених продуктів, кави, міцного чаю, напівфабрикатів та солодощів. Наголосіть на каші, свіжі овочі та кисломолочні продукти. Їсти слід дрібно, але часто.