Як правильно підготувати качку до запікання

Що потрібно видалити у качки перед запіканням?

Обов'язково видалити потрухи і "качиний хвостик" – якщо цього не зробити, специфічний запах та смак птиці залишиться і після запікання. Приділіть увагу і крилам – їх потрібно вивернути з грудки на спину, попередньо відрізавши крайні фаланги – так качка не пригорить і залишиться соковитою.

Як правильно обробити качку перед приготуванням?

Як підготувати качку до запікання

  1. Якщо придбали заморожену тушку, обов'язково розморозьте її. …
  2. Видаліть шию і лапки, якщо є, і випатрайте птаха. …
  3. Заберіть зайвий жир із шийною та задньою частинами, щоб він не завадив отримати хрустку скоринку у готової качки. …
  4. Обдайте качку окропом.