Піца, незалежно від того, квадратна вона або кругла, подається до столу на тарілці або підносі, що за розміром збігається з діаметром коржика або більше його. Виняток – перекус піци з доставкою до офісу або додому. У «польових» умовах можна залишити коржик у коробці і є прямо звідти.
Як за етикетом правильно їсти піцу?
Ось як правильно їсти піцу по етикету на офіційному заході
- перекладаємо лопаткою трикутний шматочок на свою тарілку;
- відрізаємо від нього шматочок ножем;
- розколюємо його на вилку;
- відправляємо за призначенням;
- насолоджуємось;
- злегка посміхаємося і вимовляємо щось на зразок «bellissimo» (по-італійськи це означає чудово).
Що можна поставити на стіл разом із піцою?
Відмінним доповненням до піци виступлять бутерброди за типом канапе, з сиром, зеленню, томатами, шинкою та червоною рибою. Гренки з часникового хліба найчастіше вибираються, якщо йдеться про велику компанію. Якщо ви прихильник м'ясних страв, зупиніть свій вибір на шашлику, запеченій рибі або ковбасках на грилі.