Як правильно робити брагу із цукру

Яка пропорція води та цукру для браги?

Пропорції інгредієнтів для приготування цукрової браги Щоб вийшла брага із вмістом 10-12% алкоголю необхідно, щоб у 1 літрі браги знаходилося 100-120 мл спирту, а це означає, що цукру в 1 літрі сусла спочатку має бути 100/0,6 або 120/0,6 — 170-200 грам цукру і 800-830 мл рідини (води).

Яка пропорція цукру та дріжджів для браги?

Це брага з цукру. На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.Похожі