Як правильно стерилізувати помідори на зиму

Як правильно стерилізувати помідори?

Час стерилізації відраховується з моменту закипання рідини. Трилітрові банки стерилізують 25 хвилин, літрові – 15 хвилин, півлітрові – 10 хвилин. Після закінчення стерилізації банки з томатами дістають із ємності, закочують, струшують, ставлять кришкою донизу, укутують ковдрою та поступово охолоджують у темному місці.

Як стерилізувати помідори у каструлі?

Накрийте баночки металевими кришками, поставте їх у каструлю, залийте водою, щоб вона доходила до плічок банок. Щоб банки не лопнули під час стерилізації, покладіть на дно каструлі маленьку тканинну серветку. Після закипання простерилізуйте банки протягом 10-12 хвилин.