Як правильно сушити гілки лаврового листа

Щоб аромат листя краще зберігався, їх, при розфасовці, необхідно нещільно пресувати. Лаврову пряність можна засушити прямо на зірваній гілці.. Після просушування їх необхідно скласти пучками, розташовуючи в центрі довгі, а короткі – по краях.3 Грудня. 2020 р.

Як сушити та зберігати лавровий лист?

Куплені гілочки часто запилені, тому краще їх трохи обмити. Після цього варто обов'язково просушити від вологи на безворсовому рушнику або паперових серветках. Викладати лавр на пряме сонячне проміння, у вологому приміщенні або біля плити заборонено. Подрібнювати лавр для сушіння не потрібно.

Як зберігати лавровий лист на гілці?

Зберігати його у герметичному контейнері в морозилці! Заморожений лавровий лист зберігає практично такий самий аромат і смак, як листя з щойно відкритої упаковки. Також нагадуємо, що лавровий лист тримається у блюді 10-15 хвилин, після чого його краще прибрати, інакше він почне гірчити.