Як правильно варити гречку, щоб вона не розвалилася?

Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання крупи. Oct 18, 2020

Як готувати гречку При приготуванні каструлю треба обов'язково накривати кришкою. Якщо цього не зробити, води википить набагато більше, а зерна підгорять. Під час приготування кашу не потрібно помішувати, а кришку знімати. Це порушить увесь процес.

Гречана крупа вариться із співвідношення 1:2. Це означає, що на одну склянку крупи знадобиться дві склянки води. Гречка збільшується в обсязі вдвічі, тому однієї склянки сухої крупи вистачить на три повноцінні порції каші або гарніру.

Як варити гречку Викладіть крупу в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 15-20 хвилин. Під час варіння перемішувати кашу не потрібно. Якщо ви боїтеся пригорання гречки, То можна прибрати її з вогню трохи раніше і залишити під кришкою на 10 хвилин.