Як правильно вибрати гриби у магазині?

Розпізнати отруйний гриб допоможе кільце на ніжці та «чашечка» у її основі. Платівки капелюшка мають білий колір, а у печериць — темні. МНС Росії рекомендує звертати на ці ознаки увагу, щоб відрізнити їстівні гриби від неїстівних.

Розгляньте капелюшок печериці. На ній не повинно бути плям, колір гарного грибочка – рівномірний, без будь-яких вкраплень. Якщо на капелюшку є плями, значить, гриби лежать уже тривалий час, вони несвіжі. Якщо капелюшок липкий і слизький — гриби зіпсовані.

Нутрощі повинні бути сухими та однорідними. В'ялість – початок процесу гниття. Перевірте, щоб ніжка до капелюшка прилягала щільно — інакше цей гриб виявиться несвіжим. Обов'язково нюхайте: несвіжий продукт ви відразу відрізните за характерним запахом.