Як правильно вибрати пекан?

У складі цього горішка є багато поживних та корисних речовин: білки, цукру, вуглеводи, вітаміни А, В, С, Е, мікро- та макроелементи: кальцій, магній, залізо, фосфор, калій, цинк. Пекан, як і майже всі горіхи, універсальний – його можна їсти сирим або прожаривши у духовці до появи характерного аромату.

Фахівці рекомендують обмежитися нормою в 5-7 горішків день. Переїдання пекана може спровокувати розлад шлунка, викликати запор чи нудоту. Горіх є сильним алергеном, тому його не варто вводити до раціону дітей до 3 років.

Завдяки наявності марганцю, вживання горіха пекан сприяє підвищенню захисних сил організму, покращує опір різним інфекціям та вірусам. – Очищувальні властивості. Пекан, будучи чудовим постачальником клітковини, нормалізує травлення, сприяє очищенню шлунка та кишечника.