Як правильно відбирати хвости при перегонці

Хвости визначають за градусом. Якщо в струмені фортеця падає до 30 ° при першій перегонці, а при другій – до 40 °, то збирання тіла припиняють і починають збирання хвостів – до 20 °. Можна і нижче, але в цьому немає доцільності. Як правило, при першій перегонці у фруктових та зернових браг «тіло» роблять менше.11 січ. 2021 р.

Чи потрібно відбирати хвости при першій перегонці?

При першій перегонці (особливо фруктових та зернових браг) можна збирати «тіло» доки градус дистиляту не впав нижче 30%. При цьому самогон іноді каламутніє, але нічого страшного, друга перегонка, за якої початком хвостів вважається фортеця 40%, виправить проблему.

Чи потрібно відбирати хвости при другій перегонці?

З 10 літрів «хвостів» можна отримати близько 3 літрів якісного самогону міцністю близько 80%. Рідину, що залишилася в перегінному кубі, утилізують (виливають у каналізацію). При перегонці «хвостів» відбирати «голови» не потрібно, тому що їх там не міститься — вони википіли на попередніх етапах.