Як правильно відокремити філе у форелі

Для обробки цілої рибини на філе робиться надріз уздовж усього хребта гострим ножем. Біля самої голови м'ясо форелі підсівається лезом і плавно зрізається до хвоста. Ніж потрібно тримати під кутом близько 30. Кожна половинка риби кладеться на дошку шкіркою.

Як правильно обробити рибу на філе?

Ввести ніж із тонким лезом під зяброву щілину і видалити голову. Відрізати хвіст та плавці (якщо ви цього ще не зробили). Зробити по спинці від голови до хвоста глибокий надріз уздовж хребта. Розгорнути лезо ножа до хвоста та зрізати філе разом із реберними кістками.

Чи потрібно чистити форель для смаження?

Чистити луску з риби варто лише в тому випадку, якщо ви плануєте готувати рибу в шкірі.. Якщо ж ви зніматимете з форелі шкіру, то видаляти луску не потрібно. Вона буде видалена пізніше разом із шкірою. Готувати рибу, не зчистивши з неї луску, не варто, тому що луска містить у собі хітин, який є алергеном.