Як правильно заморожувати на зиму овочі

Наріжте овочі, видаліть всі неїстівні частини, перемішайте і порційно розкладіть по герметичних контейнерах. Щільно закрийте і відправте в заморожування. Не можна солити овочі перед заморожуванням! У цьому випадку вони дадуть сік, а для заморожування це небажано.29 лип. 2021 р.

Які овочі не можна заморожувати на зиму?

Не варто заморожувати і овочі, які містять багато води. огірки, капусту, кабачки, зелень, салат та картопля. Також це стосується молочних продуктів, таких як молоко та йогурт. У морозилці вони кристалізуються і втрачають свої властивості.

Чи потрібно відварювати овочі перед заморожуванням?

Під час підготовки до зберігання та заморожування овочі необхідно попередньо бланшувати. На практиці свіжі овочі готують короткочасно та охолоджують у крижаній воді до заморожування. Цей процес допомагає блокувати фермент росту, зберігаючи у своїй якість інгредієнтів, допомагаючи захистити від ушкоджень.