Для заморозки підійде свіжозрізана зелень, яку можна фасувати в пластикові контейнери з кришками, поліетиленові пакети і навіть у пластикові бутлі з широким шийкою.. Заморожувати можна кожен вид зелені окремо або у вигляді міксу, наприклад цибуля, кріп і зелений часник підійдуть для заправки перших блюд.17 черв. 2019 р.
Як правильно заморозити зелень кропу?
Можна додати рубаний кріп ще на етапі приготування.
- Перебираємо трави.
- Обриваємо зі стеблинок ТІЛЬКИ листочки.
- Промиваємо.
- Розкладаємо по рушнику та залишаємо на 1 годину просушитися.
- Дрібно (можна і більше, за вашим бажанням) рубаємо зелень.
- Пакуємо зелень у пакети.
- Якщо є вакуумні апарати, використовуємо їх.
Яку зелень не можна заморожувати?
кріп, кінза та петрушка надійно зберігають вітаміни, проте аромат цих трав зникає; зелена цибуля та салат не підійдуть для заморожування (за рахунок своєї водянистої структури, зелень після розморожування втратить свою форму, смак та аромат);