Як правильно заварювати китайські чаї?

Як заварювати китайський чай улун?

Як заварюють Оолонг (Улун)

  1. Чайник обполіскують окропом;
  2. Потім насипають чай приблизно на третину чайника;
  3. Заливають гарячою (не менше 90С) водою, і відразу її зливають. …
  4. Потім знову заливають гарячу воду і, зачекавши близько хвилини, знову зливають;
  5. Цей чай подають до столу;

Як правильно заварити справжній чай?

У Китаї заварюють чай протоками: вперше заливають воду в чайник і через 15–30 секунд зливають. Це перша протока, яка потрібна, щоб обмити і пом'якшити чайне листя. Після цього заливають нову воду і готовий настій вже розливають по чашках. Швидко та правильно заварювати китайський чай можна в ізопоті.