Як правильно зварити розсипчастий смачний рис

Що робити, щоб рис був розсипчастим?

Якщо ви хочете зварити розсипчастий рис, перед приготуванням його потрібно промити під холодною водою. Так ви позбавитеся крохмалю, який відповідає за клейкість. Промийте рис близько п'яти разів або більше, доки вода не стане прозорою. Найзручніше виконувати цю процедуру за допомогою дрібного сита.

Скільки води додавати в рис, щоб він був розсипчастий?

Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг каструлі з розрахунку того, що рис збільшиться вдвічі. Промийте рис у холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий рис більш розсипчастим.