Як проростки гречки?

Перед вживанням паростки промивають. Зберігають їх у холодильнику до трьох діб. Потім корисні властивості губляться. Краще проростити одну порцію та з'їсти її протягом доби.28 May 2020

Як вживати? Проростки зеленої гречки дуже поживні. Їх можна вживати і в чистому вигляді, готувати кашу, а також додавати в овочеві та фруктові салати. Перемолов пророщену гречу у блендері, додавши трохи оливкової олії та солі, отримайте ніжний та оригінальний соус.

Пророщені зерна можна, можливо вживати по 50 грамів у день. Вони зберігаються у холодильнику кілька днів, але не більше чотирьох. Після якості губляться. Тому використовувати проростки пізніше немає сенсу.

Вранці пророщена гречка вже готова, і її можна є. Якщо на ваш погляд проростки ще обмаль, можна ще раз промити і залишити до наступного ранку, не забуваючи промити ввечері. Зберігати пророщену гречку можна в холодильнику у харчовому контейнері із закритою кришкою не більше 2-3 днів.