Як псується шоколад?

Якщо у шоколадки кислуватий або терпкий смакОтже, була порушена технологія виробництва, і такий продукт краще не вживати. Слабкий аромат какао, несвіжий запах, що лежав, салистий або прогорклий смак — говорять про те, що шоколадку неправильно зберігали. Від таких ласощів краще відмовитися.

для продукту без упаковки, що містить добавки – 2 місяці; для упакованого з добавками – 3 місяці; для невпакованого без добавок – 4 місяці; для шоколаду у заводській упаковці, що не містить добавок – 6 місяців.

Безпечний шоколад Такий наліт виникає в результаті перепаду температур: цукор з рідиною, що знаходиться в ньому, виходить на поверхню. Такий шоколад є абсолютно безпечним, страждає лише його зовнішній вигляд. Єдиним застереженням може стати велика кількість з'їденого продукту.

Педіатри стверджують, що до року дітям не можна давати солодке, а шоколад варто вводити до раціону малюка у віці 4–5 років.