Як робиться калькуляційна картка?

У калькуляційних картках необхідно заповнити такі реквізити: найменування підприємства комунального харчування, номер картки, найменування страви, номер за Збірником рецептур (або номер СТП), найменування та кількість продуктів, що входять до складу страви за нормами на 100 порцій або на одну страву.

Щоб розрахувати вартість страви, проводять наступні дії:

  1. Визначають страви, куди потрібно виконати розрахунок;
  2. Ґрунтуючись на рецептах кожної страви, визначають витрату продуктів на одну страву;
  3. Визначають закупівельну ціну інгредієнтів;
  4. Розраховують ціну готової страви.

24 Sept 2021

Хто складає. Зазвичай складанням калькуляційних карток та їх перевіркою займається бухгалтер-калькулятор. Так називають спеціаліста у ресторанній сфері, який веде розрахунок вартості страв та їх націнки.

Що таке калькуляційна карта. Це документ для розрахунку собівартості та ціни страви.