Готують бальзамік із винограду білих сортів, уварюючи виноградне сусло до одержання густого темного сиропу, а потім додають до нього винний. оцет, розливають у бочки і витримують у них щонайменше три роки, а краще — років 12. Для отримання трьох літрів бальзаміка знадобиться 100 кг винограду.
Бальзамічний соус має більш м'який і солодкий смак, на відміну від бальзамічного оцту із Модени IGP. Бальзамічний соус виготовляють із 100% виноградного сусла (сорту винограду Ламбруско Граспаросса Кастельветро і Требб'яно), соус витримують у дерев'яних бочках.
Сьогодні найвідоміший бальзамічний оцет в світі роблять в італійських провінціях Модена та Реджо-Емілія в Емілії-Романьї, де ідеальні кліматичні умови дають місцевому винограду правильну концентрацію цукрів та кислотність.