Як роблять бальзамік?

Як виробляють бальзамічний оцет Справжній бальзамічний оцет виготовляють із виноградного сусла: із білого винограду вичавлюється сік, який уварюється до стану густого темного сиропу.. Після цього такий сироп витримується у бочках від 12 до 100 років. Зазвичай використовуються бочки з різних сортів дерева.

Готують бальзамік із винограду білих сортів, уварюючи виноградне сусло до одержання густого темного сиропу, а потім додають до нього винний. оцет, розливають у бочки і витримують у них щонайменше три роки, а краще — років 12. Для отримання трьох літрів бальзаміка знадобиться 100 кг винограду.

Бальзамічний соус має більш м'який і солодкий смак, на відміну від бальзамічного оцту із Модени IGP. Бальзамічний соус виготовляють із 100% виноградного сусла (сорту винограду Ламбруско Граспаросса Кастельветро і Требб'яно), соус витримують у дерев'яних бочках.

Сьогодні найвідоміший бальзамічний оцет в світі роблять в італійських провінціях Модена та Реджо-Емілія в Емілії-Романьї, де ідеальні кліматичні умови дають місцевому винограду правильну концентрацію цукрів та кислотність.