Основна шкода швидкої їжі полягає в тому, що такі продукти висококалорійні та містять велику кількість простих вуглеводів, а також покращувачі смаку, консерванти та більше ніж потрібно солі та цукру. Якщо є таких продуктів багато, це може сприяти ожирінню, і як наслідок розвитку діабету 2 типу.
Чим шкідливі продукти швидкого приготування?
— Це дуже шкідливий фаст-фуд. Регулярне вживання такої їжі може призводити до розвитку або загострення шлунково-кишкової патології, наприклад, гастриту, виразкової хвороби шлунка та цибулини дванадцятипалої кишки.
Чим шкідлива локшина швидкого приготування?
Величезна кількість солі в дошираках при регулярному вживанні такої локшини – фактор ризику артеріальної гіпертензії (підвищеного тиску), а пекучі спеції збільшують ризик виникнення захворювань органів травлення. Крім того, у такій локшині можуть утримуватися гідрогенізовані жири.