Рідина потрапляє у шлунок швидше – за 1–2 секунди. Шлунок розщеплює деякі білки, всмоктує воду в кров, а також вбирає мінерали. Там їжа може бути до 10 годин, залежно від її характеру.24 May 2021
А де засвоюються усі поживні речовини?Якраз у тонкій кишці. Через мільйони крихітних ворсинок, які утворюють стінки кишки, поживні речовини потрапляють у кров (жиророзчинні речовини попередньо всмоктуються у лімфу і лише потім потрапляють у кров'яне русло).
Зазвичай їжі потрібно від 6 до 8 годин, щоб пройти через шлунок до тонкої, а потім і товстої кишки. Як тільки частково перетравлена їжа благополучно потрапляє у товсту кишку, вона може залишатися там більше доби і далі розщеплюватись.
10 продуктів, які легко засвоюються
- Тост Тост може допомогти зменшити нудоту та печію. …
- При виборі рису важливо пам'ятати, що не всі його види засвоюються однаково добре. …
- Солоні крекери.
- Банани …
- Яблучне пюре …
- Яйця …
- Солодка картопля …
- Курка