Як швидко очистити яйце некруто?

За 15-20 хвилин до варіння дістаємо яйце з холодильника. Потім опускаємо в киплячу воду та варимо на помірному вогні. Після готовності опускаємо на 10-15 хвилин у холодну воду. Таке шокове охолодження спричинить стиснення білка, і шкаралупа легше зніметься.

Чистка Повністю охололі яйця найкраще чистити під холодною проточною водою: так ви швидше позбавитеся шкаралупи та її невеликих уламків, які легко можна пропустити. Бездоганно зварене яйце можна, можливо очистити буквально за пару секунд, зробивши у шкаралупі невелику тріщину.

Вирішальний фактор у питанні швидкого та легкого відділення шкаралупи від білка – температура. Щоб яйця добре чистилися, вони мають добре охолонути. Тримайте зварені яйця протягом 15 хвилин у холодній воді, а краще залиште їх у холодильнику на ніч.