Як швидко остудити молоко після кип'ятіння

Що робити? З молоком після кип'ятіння?

Якщо воно згорнулося, продукт прокис і продовжувати кип'ятіння не варто. Таке молоко можна використовувати тільки для смаження млинців та оладок. Якщо ж згортання не відбулося, додайте в окріп молоко, що залишилося. Щоб воно не втекло, покладіть на дно перевернуте блюдце.

Як охолодити молоко у домашніх умовах?

В домашніх умовах влітку молоко охолоджують у льодовиках або льохах, використовуючи заготовлений лід, а також і в холодній воді (колодезній, джерельній). Найкращим способом збереження молока є охолодження в домашніх холодильниках. Молоко, охолоджене до +10 ° С, можна зберігати до 24 год, а при +5 ° С-до 36 год.