Як швидко почистити ікру від горбуші

Одну глибоку миску або каструльку наповніть холодною водою, другу – нагрітою до 90-95С. Ястики акуратно, щоб не зашкодити ікру, надріжте кінцем гострого ножа з одного краю. Укладіть їх на марлю, зберіть краї полотна у вигляді мішечка. По черзі опускайте на кілька секунд у гарячу та холодну воду.

Як очистити та засолити ікру горбуші?

Розморозивши рибу і відкривши черевце, я дістала 150 грамів великої, свіжої ікри. Теплу воду (температура води приблизно 50 градусів) влити в глибоку миску, додати сіль. Перемішати, щоб|аби| сіль|цілком| повністю розчинилася. Викласти ікру горбуші у солону воду.

Як промити та посолити ікру?

Розчиніть сіль у воді. Складіть ікру в глибоку миску, залийте розсолом і залиште на 8-10 хвилин|мінути|. Періодично перемішуйте. Відкиньте ікру на друшляк і промийте холодною водою.