Як швидко промити рис?

на замочування гарячою водою піде близько 20-30 хвилин. Втім, того ж результату можна досягти і при замочуванні в холодній воді, але при цьому рису потрібно пролежати в рідині не менше 2-3 годин. А ось замочувати в окропі категорично не рекомендується — у результаті крупа якраз і перетвориться на одну переварену грудку.30 Nov 2016

Крок 1 найважливіший промивання Промийте Мал від пилу та крохмалю в холодній воді, використовуючи друшляк. Це важливий крок – завдяки ньому Мал виходить розсипчастим. Промивайте у холодній проточній воді, поки вода не стане повністю прозорою. Зазвичай це йде 2-5 хвилин.

Використовуйте теплу або холодну воду, залежно від сорту рису. У теплій воді, як правило, миють оброблений Мал. Елітні сорти рису (басмати, жасмин, червоний та бурий) Мал) промивають у холодній воді. Басматі слід лише обдати водою, інші види рису мийте доти, доки вода не стане прозорою.

Розчин із солі вимиє його. Тоді крупа і буде розсипчастою. Навіть якщо ви візьмете найдешевший рис і не довгозернистий, а круглий, то він буде розсипчастим.