Як швидко замочити боби?

Швидкий або гарячий спосіб Якщо немає часу на тривале замочування, то просто висипте сухі боби в каструлю і залийте водою в тій же пропорції, що й у попередньому способі. Доведіть до кипіння і поваріть квасолю 2-3 хвилини. Потім зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і дайте постояти щонайменше 1 годину.

Для полегшення приготування бобових можна додати у воду соду: у цьому випадку вони швидше стануть м'якшими, не змінюючи своїх смакових якостей Ця порада буде особливо корисною для сухих бобових, що зберігалися дуже довгий час.

Найкраще замочувати зерна в глибокій широкій мисці або каструлі, у пропорції як мінімум 1:4. Не шкодуйте води, адже бобові вбирають її повільно, але вірно, потроху збільшуючись у розмірах. Залежно від виду замочують їх терміном від 2 до 10 годин. При тривалому замочуванні бажано кілька разів поміняти воду.

0:001:22Suggested clip 43 secondsЯк швидко зварити бобові? – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip