Як швидко замочити квасолю?

Отже, залийте квасолю окропом і додайте соду – вже через 2 години квасоля набухне вдвічі. Воду, в якій замочувалась квасоля, потрібно обов'язково злити, а квасолю промити.Nov 13, 2018

Найкраще замочувати зерна в глибокій широкій мисці або каструлі, у пропорції як мінімум 1:4. Не шкодуйте води, адже бобові вбирають її повільно, але вірно, потроху збільшуючись у розмірах. Залежно від виду замочують їх терміном від 2 до 10 годин. При тривалому замочуванні бажано кілька разів поміняти воду.

Чи варто взагалі замочувати квасолю? Так, безумовно, причому краще у підсоленій воді: час варіння квасолі скоротиться приблизно на 45 хвилин. До того ж, попередньо замочена квасоля рівномірніше поглинає воду у процесі приготування. Замочити квасоля можна і на ніч (тобто 8-12 годин), та на добу.

Щоб швидко зварити квасолю без замочування потрібно залити її холодною водою і поставити варитися в каструлі на середній вогонь. Коли вода закипить, її треба злити і знову залити новою порцією холодної води. Повторювати цю процедуру до готовності бобів.