2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – гриби, шпик.
Гриби погано перетравлюються у шлунково-кишковому тракті через великий вміст хітину, речовини, яку переробляти організму дуже важко. Найбільша концентрація хітину виявлена у ніжках грибівтому їх краще не вживати в їжу або перед приготуванням зняти з них верхній шар.
Гриби у Підмосков'ї можна збирати із середини літа. Але деякі їх види, наприклад, зморшки та маслюки, зустрічаються вже у квітні-травні. Зазвичай грибний сезон триває до середини жовтня. У червні іноді трапляються білі, підберезники, подосиновики, печериці та сироїжки.