Як спритно Яйцп?

Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим. Для більшої точності можна класти яйця вже в киплячу воду: тоді яйце круто буде зварено за 10 хвилин, у мішечок – за 6-8 хвилин, некруто – за 5 хвилин.

Вода, що кипить, наливається в невелику каструлю. Потім за допомогою столової ложки яйця занурюються в воду. Вода має покривати яйця на сантиметр. Яйця повинні варитися в цій окропі воді рівно одну хвилину.

Курячі яйця круто варимо 10-12 хвилин, перепелині від 4 до 5 хвилин, качині – 12-15 хвилин, гусячі – до 17 хвилин. Курячі яйця некруто варимо 3-5 хвилин, перепелині від 2 до 3 хвилин, гусячі готуємо – до 5 або 6 хвилин. Щоб яйця швидше охолонули і легше чистилися, слід помістити в дуже холодну воду.