Як варити горох у стручках?

У стручках знаходиться велика кількість хлорофілу, необхідного для нашого організму. Цей продукт вважається джерелом клітковини, вітамінів груп В, РР, Е, Н, провітаміну А. Ще в зеленому горошку знаходиться велика кількість жирних кислот, амінокислот, білка, найближчого за своїм складом до м'ясного.

Засипати зелений горошок у окріп, накрити каструлю кришкою та варити на сильному вогні до готовності від 5 до 10 хвилин. Чим молодший горошок, тим він швидше звариться.

Стручковий горошок можна, можливо вживати в їжу повністю, стручок соковитий та солодкий, зі свіжим запахом. Розмір та форма стручків залежить від сорту гороху, стручки бувають практично плоскі та циліндричні, горошини також мають різні розміри.