Як варити рис басматі в каструлі?

Зазвичай рекомендується витримати протягом 15-20 хвилин у воді, яка має температуру нижче за кімнатну. Третій крок – ставимо казанок/каструлю на вогонь. Обов'язково дотримуємося пропорцій. Якщо беремо 1 склянка рису, то тоді треба влити 2 склянки водитобто завжди співвідношення 1:2.

  1. 1Мал промити від 3-х до 7-ми разів. …
  2. 2У каструлі з товстим дном довести до кипіння підсолену воду, всипати Мал.
  3. 3Далі варити 4 хвилини на максимальному вогні, 4 хвилини на середньому та 4 хвилини на слабкому.
  4. 4Зняти каструлю з плити і закритою кришкою відставити на 12 хвилин.
  5. 5Зняти кришку на 5 хвилин.

Мал цього сорту радять як слід промити перед приготуванням, щоб видалити з зерен наліт крохмалю та шматочки лушпиння, але замочувати його перед приготуванням необов'язково.