Як варити тушонку в бляшанці?

Взагалі, тушняк робиться просто, м'ясо, сіль, перець, лавруху, кладеш у банки, закочуєш. Нагріваєш до 120 градусів, 40-120 хвилин, залежно від обладнання та готове. Автоклав я купив у умільця, який їх робить із пивних кег.Feb 3, 2021

Як зробити тушонку у домашніх умовах у каструлі Зверху на кришки потрібно встановити вантаж у вигляді тарілки чи сковороди, щоб не піднімалися банки та не злітали кришки. Накрити каструлю, щоб вода швидше закипіла. Коли закипить, зробити мінімальний вогонь та стерилізувати банки з м'ясом 5-6 годин.

на 1 літр тушонки потрібно 1 кг м'яса.

На підлогу літрову банку тушонки аж 2 чайні ложки солі – це дуже багато, ви таку тушонку в рот не візьмете.