Як вариться м'ясо швидше із сіллю

Сіль підвищує температуру кипіння

Тому солона вода довше закипає, але, з іншого боку, страви в ній готуються швидше, тому що температура стає вищою.

Коли солити м'ясо, щоб воно було м'яким?

Солити м'ясо при варінні в кінці. Оскільки сіль посилює виділення рідини, це може зіпсувати смак страви. Якщо посолити на початку, м'ясо виявиться занадто сухим та жорстким.

Коли потрібно додавати сіль при варінні м'яса?

«Бульйони радять солити на початку варіння. У м'ясі існують так звані солерозчинні білки, які при варінні переходять у воду лише за наявності солі. Тому бульйон треба солити відразу, але помірно, скоріше недосолювати, бо якщо посолити сильно, то потім суп може виявитися пересоленим.