Як вибрати Чахай?

Об'єм чаха підбирається під обсяг вашого заварника. Для зручності експлуатації я рекомендую залишати невеликий запас за обсягом, щоб чайний настій не заповнював чахай під горло. Наприклад, якщо у вас ісинський чайник на 150 мл, можна сміливо брати чахай на 200-250 мл. І тут є хитрий лайфхак.

Чахай (море чаю) – це посудина, яку використовують для зливу настою, ще її називають гунн дао бей (чаша справедливості), ну а російською часто говорять "зливник". Чахай є невід'ємним атрибутом чайної церемонії Гун Фу Ча та традиційної чайної дегустації Пін Ча.

Насамперед чашки повинні поєднуватися з чайником, наприклад, якщо чайник з ісинської глини, то і чашки теж повинні бути з ісинської глини. Деякі, звичайно, використовують чашки з білої порцеляни або скла у поєднанні з глиняним чайником, але чашки з ісинської глини в даному випадку виглядатимуть набагато гармонійніше.

Основна перевага гайвані полягає в можливості швидко зливати чайний настій, значно швидше, ніж з чайника. Швидкість зливу настою можна регулювати, відсунувши кришку більше чи менше, створюючи необхідний зазор для зливу.