Як вибрати найкращі кухонні ножі?

Рейтинг найкращих виробників кухонних ножів

  • Hattori. Японська компанія, що створює ножі як предмети мистецтва, до них пред'являються з виробництва високі вимоги. …
  • Sabatier Lion. …
  • Global. …
  • Tramontina. …
  • Samura. …
  • Zwilling J.A.Henckels, SOLINGEN. …
  • BergHOFF. …
  • Bekker.

Якість стали Кращий матеріал для кухонного ножа – Це високовуглецева нержавіюча сталь. Вуглець робить лезо міцним, проте тут дуже важливий баланс. Занадто високий вміст вуглецю призведе до крихкості леза та появи іржі, надто низький зробить лезо гнучким та нездатним довго тримати заточування.

При виборі кухонних ножів варто звернути увагу на "Поварську трійку". Професійні шеф-кухарі рекомендують мати щонайменше три ножа (звідси і назва), за допомогою яких можна виконати практично всю роботу. У кухарську трійку входить: овочевий ніж, універсальний ніж і ніж Шеф.