Як відкрити рапани?

Отже, кілька способів.

  1. Тримаючи раковину, вказівним пальцем продавити вздовж внутрішньої стінки.
  2. Обшпарити раковину окропом і відразу виделкою витягти м'ясо.
  3. Збираючи рапани під водою, швидко підрізати м'ясо ножем, поки молюск не встиг стиснутись і закритися.
  4. Покласти мушлі в морозильну камеру і дати їм заморозитися.

Sep 16, 2012

Цей морепродукт може стати чудовою альтернативою м'ясу в плові, а ще з нього виходить чудовий шашлик! Головний секрет смачних страв з рапана – Його правильне очищення, тк. у м'ясі, витягнутому з раковини, залишається кишкова залоза, яку необхідно обов'язково видаляти, щоб м'ясо не гірчило.

Потрібно або розколоти раковину, вийняти молюска, відокремити і викинути все, окрім білого м'яса – ноги, яку тільки й варто є. Або можна на хвилину опустити раковину в киплячу воду, тоді молюски буде простіше витягнути. Очищене м'ясо можна готувати – зазвичай роблять шашлик.