Як відміряти необхідну кількість макаронів?

Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 г пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від її форми.

З'єднайте великий і вказівний пальці лівої руки і просуньте спагетті в отвір, що вийшов – це також потрібне кількість макаронів на 1 їдка. І маленька замітка для тих, хто стежить за кількістю з'їденого: 40-45 г сухих макарон у звареному вигляді становитимуть приблизно 100 г.

У гранованій склянці міститься 190 г макарон, у тонкому – 230 г. Якщо ви зварили каструлю макароні хочете відміряти собі порцію, то беріть столову ложку – в ній міститься 33 грами готового продукту.

Ви отримаєте велику повноцінну порцію. Стандартна упаковка спагетті важить 500 гр., тому можна сміливо варити одну упаковку на 5-6 чоловік.