Як відрізнити дикого лосося від фермерського?

Основна відмінність полягає в тому, що м'ясо дикого лосося менш жирне, в ньому майже немає характерних для лосося білих жирових прожилок, до яких ми звикли.Feb 11, 2020

– Чим відрізняється лосось, вирощений на фермі, від дикого? — М'ясо дикого лосося червоне, м'ясо фермерське – сіре, але щоб покупець не побачив різниці, його підфарбовують, часто шкідливими для здоров'я барвниками.

До диким лососям відносяться: горбуша (Oncorhynchus gorbuscha), кета (Oncorhynchus keta), нерка (Oncorhynchus nerka), чавича (Oncorhynchus tshawytscha), кижуч (Oncorhynchus kisutch). Видобувають їх в основному в США (штат Аляска), Канаді та Росії.

У відмінність від інших лососів, горбуша не має зубів на язику. На спині є великі чорні плями правильної овальної форми. Є V-подібний хвостовий плавець і невеликий анальний плавник, що складається з 13-17 променів. У період нересту на спині самців утворюється великий горб.